Tips om noten optimaal vers te bewaren


Bij "Nuts About Nuts", streven wij ernaar om onze noten zo vers als mogelijk te houden. Maar hoe doe je dat nou precies, noten optimaal bewaren? Hierbij geven we je bewaartips die je nodig hebt voor een optimale notenbewaring.

Noten opslagtechnieken

Wanneer het aankomt op het bewaren van noten, moet je letten op een aantal belangrijke factoren: de temperatuur, vochtigheidsgraad, en natuurlijk, de verpakking.

Noten zijn het best als ze vers zijn, en hun houdbaarheid kan toenemen als ze goed worden bewaard. Een tip is om noten op een donkere, droge en koele plaats te bewaren. Vermijd blootstelling aan hitte, vocht en licht, want deze maken noten ranzig.

Thuis noten bewaren

Thuis noten bewaren is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Het enige wat je nodig hebt, is een luchtdichte verpakking waar je de noten in kunt bewaren. Noten kunnen in de koelkast worden bewaard, maar zorg ervoor dat de noten niet aan vocht worden blootgesteld.

Het is ook belangrijk op te merken dat noten een hoge olie-inhoud hebben en daarom zeer vatbaar zijn voor ranzigheid. 

Langdurige notenopslag

Langdurige notenopslag kan een beetje lastiger zijn, maar met de juiste noten bewaaradviezen is het zeker te doen. Noten kunnen in de vriezer worden bewaard voor langdurige opslag. In feite verlengt het invriezen van noten hun houdbaarheid.

Vergeet niet dat verse noten tips inclusief het juist invriezen van je noten, zonder dat daar vocht bij komt kijken. Wanneer noten in de vriezer worden bewaard, wordt de natuurlijke olie in de noten bewaard, waardoor ze hun smaak, textuur en voedingswaarde behouden. De noten dienen hierbij luchtdicht verpakt te worden.

Borrelnoten en gekruide mixen

Voor borrelnoten, ricecrackers, gekruide en gebrande noten geldt ook de volgende regel. Bewaren in een luchtdichte verpakking op een donkere en droge plaats, maar deze zet je best niet in de koelkast.

Meest Recente Posts

In de kijker